Algemene informatie
Missie
Huisartsenpraktijk Donk biedt toegankelijke, state of the art, professionele, kosteneffectieve huisartsgeneeskundige zorg aan de bewoners van Papendrecht om een bijdrage te leveren aan de kwaliteit van leven van haar patiënten. Binnen het zorgaanbod in de regio vervult de praktijk een spilfunctie door alle gezondheidsvragen van haar patiënten in de eerste lijn op te vangen. De praktijk maakt een verantwoorde keuze om de vraag zelf af te handelen of te verwijzen binnen haar samenwerkingsverbanden met andere zorgaanbieders. We streven naar 7 x 24 uurs zorg voor onze terminale patiënten 45 weken per jaar. Tevens is bij al onze kwetsbare patiënten in het dossier de Advance Care Planning geregeld.
Visie
Huisartsenpraktijk Donk wil een organisatie zijn waarin verantwoorde zorg, op het hoogst haalbare niveau continu beschikbaar is. Centraal staat voortdurende educatie en bijscholing van alle medewerkers conform de laatste standaarden en inzichten binnen de huisartsenzorg, om haar patiënten de best mogelijke zorg te bieden. Integraal onderdeel van de leercyclus binnen de praktijk is een geborgde inbedding van de verworven kennis en inzichten en werkwijzen. De praktijk stelt zich, zowel intern als extern zo toetsbaar mogelijk op.
Basisaanbod Huisartsenpraktijk Donk
Het basisaanbod van onze praktijk bestaat uit de eerste opvang van gezondheidsklachten. Voor veelvoorkomende klachten bestaat het aanbod uit diagnose en behandeling, bij minder voorkomende klachten verwijst onze praktijk door. Tijdens de avond-, nacht- en weekenddiensten kunnen onze patiënten terecht bij de huisartsenpost Drechtsteden; de zorg door de huisartsenpost beperkt zich tot de spoedeisende zorg. Uitgezonderd is buiten de 7 vakantie weken de terminale zorg die we voor eigen rekening nemen. Het basisaanbod van onze praktijk sluit volledig aan bij “ Aanbod huisartsgeneeskundige zorg (LHV, 2022)”. Er is geen sprake van alternatieve zorg.
Aanvullend zorgaanbod
- Het verzorgen van 7x 24 uurs zorg voor onze terminale patiënten (exclusief vakanties)
- Het multidisciplinair regelen van ketenzorg in onze praktijk met onze partners op de volgende gebieden: Diabetes Mellitus, Cardiovasculair Risicomanagement, COPD, Ouderenzorg, Psychische zorg en Diëtiste.
- Het toepassen van de methode Cyriax voor het bewegingsapparaat.
- Het verrichten van kleine chirurge ingrepen: atheroomcystes en andere subcutane cystes, (voor maligniteit verdachte) huidplekjes, ACNES behandeling door middel van injectie.
- Tympanometrie
- ECG afname en interpretatie
Wat bieden wij u niet?
Vanwege principiële bezwaren wordt er door de artsen in Huisartsenpraktijk Donk geen euthanasie toegepast. U kunt hierover wel altijd een gesprek aangaan. Wanneer patiënten wel graag voor euthanasie in aanmerking komen, wordt u gewezen op de hulp van het Expertisecentrum Euthanasie.
Verzorgingsgebied huisartsenpraktijk Donk
Het verzorgingsgebied van Huisartsenpraktijk Donk beperkt zich in principe tot de gemeentegrenzen van Papendrecht, waarbij de grens iets opgerekt is tot aan de spoorlijn van Sliedrecht (Baanhoek – West).
Tenzij uitdrukkelijk anders is overeengekomen, kan voor patienten buiten dit gebied geen visite gereden worden, dit in verband met de bereikbaarheid van andere patienten binnen Papendrecht in spoedgevallen.
Vakantierooster
Vakantie 2024:
28 oktober – 1 november
Vakantie 2025
30 december – 3 januari
10 – 14 maart
28 april – 2 mei
21 juli – 8 augustus
20 – 24 oktober
29 december – 2 januari
Medicatie herhalen: bestel uw herhaalmedicatie s.v.p. op tijd. Wanneer u medicatie tekort komt, kunt u de doosjes inleveren bij uw eigen huisarts; deze medicatieherhaling wordt dan verzorgd door dokter Lemstra of dokter van Kleef.
Waarneming binnen Papendrecht
Wanneer uw huisarts afwezig is, kunt u terecht bij de volgende huisartsen:
Dokter den Besten 078 – 200 30 40
Dokter Bickel 078 – 200 30 40
Dokter Elean 078 – 615 00 31
Dokter van Kleef 078 – 615 02 54
Dokter Lemstra en Van Leeuwen 078 – 615 05 91
Dokter van Oosten 078 – 200 30 40
Op het antwoordapparaat hoort u welke huisartsen aanwezig zijn.
Spoedgevallen
U kunt binnen de reguliere tijden altijd terecht voor spoedeisende hulp bij uw huisarts . Bel indien mogelijk wel met de assistente (078 – 615 14 95 bij spoed kies optie 1). Soms is het verstandiger dat de huisarts bij u langs komt of dat er direct een ambulance naar u toe komt. Bij levensbedreigende spoed kunt u altijd 112 bellen.
Tussen 17:00 en 8:00 uur, in het weekend en tijdens erkende feestdagen kunt u voor spoedeisende hulp een beroep doen op de Regionale Huisartsenpost Drechtsteden. Ook hier wordt gewerkt op afspraak: 078 – 20 200 20. Voor meer informatie:
www.huisartsenpostdrechtsteden.nl
Openingstijden
Praktijk de Wilg is dagelijks geopend van 08:00 tot 17:00. Op dinsdagmiddag is de praktijk van dokter Donk gesloten. Voor spoedgevallen kunt u dan terecht bij dokter van Kleef (078 – 615 02 54) of dokter Lemstra (078 – 615 05 91).
De praktijk is van 12:30 tot 13:30 dagelijks gesloten voor lunchpauze; telefonische bereikbaarheid van 12:00 tot 13:30 uitsluitend voor spoedgevallen.
Openingstijden | van | tot |
Maandag | 08:00 | 17:00 |
Dinsdag | 08:00 | 12:00 |
Woensdag | 08:00 | 17:00 |
Donderdag | 08:00 | 17:00 |
Vrijdag | 08:00 | 17:00 |
Buiten deze reguliere openingstijden, is het op maandag tot en met donderdag mogelijk om tussen 7:00 en 8:00 op het spreekuur te komen bij dokter Donk (op afspraak). Planning van deze service is terugtellend vanaf 8:00 ter voorkoming van onnodige hiaten in het spreekuur.
Afspraak maken
Het spreekuur is volgens afspraak, hiervoor belt u bij voorkeur voor 10:00 uur met de assistente. Per afspraak wordt tien minuten gerekend. Wanneer u meer dan één vraag hebt, geef dit aan bij de assistente. Zij zal dan zorgen dat extra tijd ingepland wordt. Ook wordt bij het plannen van de afspraak gevraagd naar de reden van uw komst. De reden hiervan is, dat de assistente beter kan inspelen op de verschillen in urgentie van zorgvragen. Ook kan uw huisarts zich beter op uw vraag voorbereiden. Afspraken worden gemaakt op de dag dat u wilt komen, uitzonderingen op basis van redelijkheid daargelaten. Het spreekuur wordt per dag ingepland. Belt u alstublieft op de dag dat u langs wilt komen.
Avond-,nacht- en weekenddienst
Spoedgevallen
Tussen 17:00 en 8:00 uur, in het weekend en tijdens erkende feestdagen kunt u voor spoedgevallen een beroep doen op de Regionale Huisartsenpost Drechtsteden. Ook hier wordt gewerkt op afspraak: 078 – 20 200 20. Voor meer informatie: www.huisartsenpostdrechtsteden.nl
Adres huisartsenpost
Het adres van de huisartsenpost is:
Huisartsenpost Drechtsteden
Karel Lotsyweg 10
3318 AL Dordrecht
Huisbezoek
Visites worden afgelegd bij patiënten die om medische redenen niet naar de huisartsenpraktijk kunnen komen. Aanvraag voor een visite bij voorkeur tussen 8:00 en 10:00 uur.
Assistentenspreekuur
De assistente staat u als eerste te woord wanneer u met de praktijk belt. Zij maakt afspraken voor het spreekuur, de huisbezoeken en het telefonische spreekuur. Zij weet het antwoord op veel praktische vragen, bijvoorbeeld over verwijzingen en recepten. U kunt haar ook bellen voor uitslagen van urine- of bloedonderzoek en voor herhalingsrecepten.
U kunt bij de assistente verder terecht voor:
- Herhaalrecepten
- Het meten van de bloeddruk
- Aanstippen van wratten
- Verbinden van wonden
- Oren uitspuiten
- Hechtingen verwijderen
- Urine onderzoek
- Uitstrijkjes (in het kader van het bevolkingsonderzoek)
- Zwachtelen
Maak hiervoor telefonisch een afspraak, op werkdagen tussen 08:00 en 10:00 uur.
Praktijkondersteuning
In de praktijk zijn praktijkondersteuners werkzaam. De POH-somatiek begeleidt en behandelt in samenspraak met de huisarts, patiënten met hart- en vaatziekten zoals hoge bloeddruk, longaandoeningen zoals astma en COPD, suikerziekte en patiënten die willen stoppen met roken.
De POH-GGZ is er voor patiënten met psychische problemen en aandoeningen. Waar mogelijk behandelt en begeleidt zij zelf patiënten. Indien de zorgvraag uitgebreider is, zal zij u in samenspraak met u en de huisarts, verwijzen naar een andere zorgverlener.
Gemist consult / no-show tarief
Invoering no-show tarief
Helaas constateren wij dat het aantal patiënten dat niet verschijnt op een gemaakte afspraak bij huisarts, assistente of praktijkondersteuner de laatste jaren zeer sterk is toegenomen. Met ingang van 1 november 2017 hebben wij een ‘no-show’ tarief ingevoerd.
Waarom een ‘no-show’ tarief?
Het aantal patiënten dat een afspraak voor het spreekuur van de huisarts wil maken neemt nog steeds toe. In de tijd die bij uw huisarts voor u gereserveerd stond had uw huisarts ook een andere patiënt kunnen helpen. Uw huisarts wil de wachttijd voor een afspraak zo kort mogelijk houden, immers u wilt ook met uw medische klacht zo snel mogelijk geholpen worden. U kunt hieraan meewerken door op tijd uw afspraak telefonisch af te zeggen.
Kunt u niet op uw afspraak komen?
Meldt dit dan tot uiterlijk 24 uur van tevoren (maandag t/m vrijdag) telefonisch via
078 – 615 14 95 bij de assistente. De afspraak wordt uit onze agenda verwijderd, wij kunnen een andere patiënt helpen en u kunt vaak direct een nieuwe afspraak bij ons maken. Er wordt dan natuurlijk géén ‘no-show’ tarief berekend.
Hoogte van het ‘no-show’ tarief
Het tarief voor no-show bedraagt euro 25,-
Let op: de ‘no-show’-factuur wordt niet door de zorgverzekeraar vergoed.
Privacyreglement
Uw huisarts beheert uw algemene en medische gegevens in een electronisch patiëntendossier en deelt die soms met anderen zoals de apotheker of het ziekenhuis waarheen u verwezen bent. Dit moet vanzelfsprekend op een verantwoorde manier gebeuren. Het uitgangspunten hiervoor ligt verankerd in de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) en de Wet op de Geneeskundige Behandelovereenkomst (WGBO). Hoe daarmee omgegaan wordt, leest u in de Privacyverklaring. Daarnaast heeft u het recht op inzage en het eventueel wijzigen van uw medisch dossier. Zie hiervoor het Aanvraagformulier.